10 Kasım 2010 Çarşamba

Network Marketing Sistemleri İle Ne Kadar Kazanılabilir.

Merhaba, bu yazımda network marketing sistemlerinden kısaca bahsedicem. MLM yani multi level marketing ( pazarlama ) sistemleri ülkemizde de oldukça yaygınlaştı. Özellikle ekonomik krizin pekşok çalışanı vurduğu şu günlrde natif arayışlar içinde baş köşede durmakta. Hem firma sahipleri işverenler hem de çalışanlar için. Peki nedir bu network pazarlama ?



Merhaba, bu yazının sonunda sana bugünlerde bana ençok kazandıran yerli network marketing sistemi ile ilgili bilgi vereceğim.Bu nedenle alt kısmı kaçırma derim. Bu yazımda network marketing sistemlerinden kısaca bahsedicem. MLM yani multi level marketing ( pazarlama ) sistemleri ülkemizde de oldukça yaygınlaştı. Özellikle ekonomik krizin pekşok çalışanı vurduğu şu günlrde alternatif arayışlar içinde baş köşede durmakta. Hem firma sahipleri işverenler hem de çalışanlar için. Peki nedir bu network pazarlama ?
          Kısaca alt üyeliklerden prim kazandıran belirli seviyelere kadar muhtelif oranlarda kazanç imkanı sunan satış sistemleri denilebilir. Farklı tipte uygulamaları olsa da temel özellikleri alt üyeliklerden ve alt üyelik satışlarından kazandırıyor olmasıdır. Network marketingden para kazanmak mümkün müdür veya mümkünse ne kadar sürede kazanabilirsiniz.
        Bu kategoride, tavsiye edeceğim network pazarlama sistemlerini tanıtacağım. Genel olarak network pazarlama metodlarını kullanan sistemlerde kazanç 1 -1.5 senede oluşmaya başlar ve süreklidir. Avantajı sürekli olmasıdır yalnız acil para planı için kullanılamaz. Getirisi 1-1.5 hatta bazen 3-4 sene sonra gelmektedir. Hepimizin duyduğu veya bildiği Avon, Amway, Biobelinda,Erol marketing vb network pazarlama sistemlerinde uzun vadede iyi kazanclarınız olabilir . ANCAK,  bunun için çok fazla çalışmanız ve emek sarfetmeniz gerekmekte. Alt ekipler kurmanız bunları yönetmeniz ve motive etmeniz şart. Bu tip sistemlerin genel prensibi üyeleri ürünleri kullanmaya yönelterek aslında sizi müşteri yapmaktır. Siz de bir başkasını müşteri yaparsınız böyle sürüp gider.
        Örneğin bu işleri ilk araştırıken affiliate marketing'den önce Erol marketing sistemine girdim ve çok umutluydum. Birkaç alt üye de yapmıştım ancak gördüm ki büyüme ve kazanç getirisi o kadar çabuk olmuyor. Bu süreç motivasyon sorununu da beraberinde getiriyor. Yani alt üyelerim hatta kendim için bir sorun teşkil ediyordu. Yazıyı fazla uzatmadan network pazarlamanın avantajlarını ve dezavantajlarını özetlemek istiyorum ve sonunda ideal bir network sisteminin BANA GÖRE OLAN tarini ve önerilerimi vereceğim.
AVANTAJLARI
- Birkaç sene iyi çaba göstererek sürekli ömür boyu hatta çocuklarına devredebileceğin bir kazancın oluşabilir
- Yüksek adette aktif alt üyen olursa onların satışlarından ve alt üyeliklerinden oldukça fazla kazanma şansın olur
- Her ay düzenli bir maaş gibi gelir oluşturabilirsin.
- Belirli bir noktadan sonra sen ona dokunmadan da sürekli bir gelirin oluşur. Alt üye prim ve satışlarından. (ancak bu satış işi çok ta kolay değildir her network bunu başaramaz)
DEZAVANTAJLARI
- Uzun vadede motivasyon problemi yaşarsın ve hem kendini hem alt ekibini motive etme sıkıntısını aşmak zor
- Sürekli aktif olarak toplantılara, eğitimlere katılarak üst seviye bir network pazarlamacı olmak için güç sarfetmen gerekir. Aksi halde çok yüksek gelirler zor.
- Bazılarında sürekli olarak her ay tamamlaman gereken kotalar ve alım zorunlulukların vardır. Bu da seni strese sokar.
-  Satılacak ürün pazarlaması oldukça güç ve her ay düzenli tüketilen bir ürün değilse işin daha da zordur.
- Üyelik ücretleri yüksek olduğundan alt üye bulman zor olabilir.
İDEAL NETWORK SİSTEMİ
Yukarıda saymış olduğum dezavantajları aşacak şekilde ;
- Hızlı kazandıran  ( 1-3 ay arasında )
- Üyelik Ücreti herkese hitap edecek seviyede olmalı
- Her ay düzenli  üyelik aidatı almalı. Tek seferlik ödeme varsa çok kazandırmaz.
- Satmak için çok fazla koşturmaca gerektirmeyen ürünlere sahip olmalı (ya çok fazla tüketilen fiziksel ürünler veyahut ta internet üzerinden reklamla pazarlanabilen dijital ürünler )
- En az 5-7 hatta 10-15. kademeye kadar kazandıran bir yapıda olması hatta mümkünse dikine network yapısına sahip olması  (sonsuz derinlikte kazandırması)
- Alt üyeleri motive etme problemini minimuma indirecek bir yapıda oluşturulması ( hızlı kazandırırsa bu demotivasyon da kalkar)

Bu yazdıklarımdan sonra sana 2 adet network marketing sistemi tavsiye edeceğim. Bunlardan biri yerli biri yabancı.

Yerli Firma için BURDAN tıklayıp üye olabilirsin. En büyük özelliği üyelik parası vermeden internet üzerinden üye olabilmen.

Yabancı firmada AMWAY.  Sitesinde üye olamıyorsunuz. Üye olabilmek için mutlaka bir referans gerekiyor. http://www.amway.com.tr/ sitesinden detayları öğrenebilirsiniz. Ayrıca üye olmak isterseniz korkmaz73@gmail.com adresine bilgi için mail atarsanız yardımcı olurum.

Bol kazançlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder